fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Studenten zorgen voor groei Heathrow in september

Heathrow presteerde het om voor de 23e maand op rij meer reizigers te ontvangen dan in diezelfde maand het jaar daarvoor. In september waren het vooral terugkerende vakantiegangers én studenten die voor het nieuwe academiejaar naar Engeland reisden, die voor de groei zorgden, zo meldt de grootste luchthaven van Europa.

Reizigers
In totaal passeerden er in september 6,98 miljoen reizigers door de luchthaven, een stijging van 0,8 procent. De grootste passagiersaanwas werd op de vluchten van en naar Noord-Amerika genoteerd, namelijk 3,8 procent meer reizigers. Dat komt neer op 1,61 miljoen passagiers. Op de tweede plaats qua passagiersgroei staat zuid-Azië met een stijging van 3,1 procent en op de derde plaats staat oost-Azië met 1,9 procent.

Verjaardag
Ook werd er een verjaardag gevierd, want de eerst trans-Atlantische vlucht werd afgelopen september 60 jaar oud. Een de Havilland Comet 4 van British Airways vloog in 1958 voor het eerst tussen Londen Heathrow en New York.

Vliegbewegingen
Het aantal vliegbewegingen daalde in september met 0,4 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, en komt daarmee op 40.455 bewegingen. Het aantal ton afgehandelde vracht zag wel een stijging, namelijk 1,2 procent, wat neerkomt op een totaal van 142.343 ton.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button