LiefhebberMilitairNieuws

Wereldwijd F-35’s tijdelijk aan de grond vanwege crash

Wereldwijd worden alle F-35’s tijdelijk aan de grond gehouden. Het staken van alle vliegoperaties is een direct gevolg van de crash van een Amerikaanse F-35B, twee weken geleden. Dit melden diverse Amerikaanse media.

Hoewel het onderzoek naar de oorzaak van de crash nog loopt, is toch besloten om alle F-35’s aan de grond te houden. Een extra inspectie van een brandstofleiding binnen in de motor van de F-35 wordt noodzakelijk geacht.

Vervangen
“Als de betreffende brandstofleiding verdacht is, wordt deze meteen vervangen. Goede brandstofleidingen hoeven niet vervangen te worden.”, aldus een woordvoerder van het F-35 Joint Programme Office (JPO). “We verwachten dat inspecties binnen 24 tot 48 uur kunnen worden afgerond.” Volgens het JPO is het voornaamste doel van de inspecties, om verdere incidenten te voorkomen.

Incidenten
Inmiddels zijn F-35A’s van de Italiaanse luchtmacht al weer vliegend waargenomen. De Britse Royal Navy voert op dit moment proeven uit met F-35B’s vanaf het vliegdekschip HMS Queen Elizabeth. Ook deze F-35’s vliegen al weer, laat de Britse marine via Twitter weten. Bij de betreffende Britse en Italiaanse toestellen zal inspectie van de brandstofleidingen vermoedelijk al zijn uitgevoerd.

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button