IncidentenNieuwsNL nieuws

Elektrisch vliegtuig neergestort in Groningen

In Onstwedde in Groningen is zaterdag een elektrisch vliegtuig neergestort, van het type Pipistrel Alpha Electro. De piloot, een man van 55 jaar uit Drachten, kwam daarbij om het leven. Dat meldt de politie.

Hulpdiensten
Het toestel kwam rond 12:50 uur neer in een weiland, vlakbij een vliegveld aan de Vossenberg, waarna het in brand vloog. Er werd groot alarm geslagen waardoor de hulpdiensten massaal uitrukten. Hierbij werd ook een traumahelikopter ingezet. De piloot was de enige inzittende.

Onduidelijk is hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, dat wordt de komende tijd onderzocht door Luchtvaarttoezicht en de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button