FinancieelNieuwsNL nieuwsProfessional

Nederland populairder dan ooit bij buitenlandse reiziger

Het aantal internationale reizigers dat Nederland bezoekt zit flink in de lift. Uit onderzoek van SEO Economisch Onderzoek blijkt dat tussen 2011 en 2017 het aantal visumaanvragen voor korte verblijven is gestegen met 45 procent.

Handelspartner
Toeristen en zakelijke reizigers vroegen in 2017 bijna 621.000 visa aan. Zij geven tijdens hun bezoek aan Nederland zo’n 300 miljoen euro uit, schat men. Met name de goede dienstverlening rond het aanvragen van een visum maakt Nederland een goede handelspartner, concluderen de onderzoekers.

Voortzetten
Het ministerie van Buitenlandse Zaken liet het onderzoek uitvoeren. Volgens Minister Blok van het ministerie werkt het visumbeleid in Nederland zijn vruchten af. “Het aantal visumaanvragen stijgt enorm. Nederland bewijst niet alleen bezoekers maar ook zichzelf een dienst met het optimaal faciliteren van deze reizigers.”

Volgens SEO zal de groei de komende jaren voortzetten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button