NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

‘Schiphol moet groot deel van de nacht dicht’

Als het aan de provincie Noord-Holland en gemeenten rond Schiphol ligt gaat de nationale luchthaven een groot deel van de nacht dicht. De partijen willen dat Schiphol het aantal nachtvluchten fors inperkt. Dat schrijft De Telegraaf.

Toekomst
Door de maatregel hopen de provincie en de gemeenten een handreiking te doen naar de bewoners en steun te winnen voor het uitbreiden van het aantal vluchten overdag, na 2030. De komende tijd moeten er knopen worden doorgehakt over de toekomst van Schiphol; tot 2020 is de groeilimiet vastgesteld op 500.000 vliegbewegingen.

Klachten
Voorgesteld wordt om 10.000 van de jaarlijkse 32.000 nachtvluchten te schrappen. Het vliegverkeer op Schiphol zou dan stil komen te liggen tussen 1:00 en 6:00 uur. Dit moet een groot deel van de hinder voor bewoners rond Schiphol wegnemen. Het grootste deel van de klachten gaat over geluidsoverlast gedurende de nacht.

Eind dit jaar zal de Omgevingsraad Schiphol, het adviesorgaan waar de betrokken partijen rond Schiphol in zitten, een besluit nemen over de visie tot 2030.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button