NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Schiphol: passagiersgroei door grotere vliegtuigen

Het aantal reizigers op Schiphol is in de maand september gegroeid, terwijl er minder vluchten werden uitgevoerd. Vooral door de inzet van grotere vliegtuigen, met gemiddeld 3 stoelen extra per vliegbeweging, groeide het aantal reizigers.

Bezettingsgraad
Schiphol verwerkte vorige maand 6,4 miljoen reizigers, een plus van 2,2 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Desondanks was de bezettingsgraad op de vluchten 0,2 procent lager dan vorig jaar. De zitplaatsen waren voor gemiddeld 86,9 procent bezet. Er werden 44.199 vluchten uitgevoerd, iets minder dan de 44.274 van september vorig jaar.

Vracht
Het aantal vrachtvluchten daalde flink: een krimp van 12,6 procent. Maar de vrachtvliegtuigen waren daarentegen beter gevuld en ook de capaciteit nam toe, waardoor de daling beperkt bleef tot 3,0 procent.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/