fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Schiphol: passagiersgroei door grotere vliegtuigen

Het aantal reizigers op Schiphol is in de maand september gegroeid, terwijl er minder vluchten werden uitgevoerd. Vooral door de inzet van grotere vliegtuigen, met gemiddeld 3 stoelen extra per vliegbeweging, groeide het aantal reizigers.

Bezettingsgraad
Schiphol verwerkte vorige maand 6,4 miljoen reizigers, een plus van 2,2 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Desondanks was de bezettingsgraad op de vluchten 0,2 procent lager dan vorig jaar. De zitplaatsen waren voor gemiddeld 86,9 procent bezet. Er werden 44.199 vluchten uitgevoerd, iets minder dan de 44.274 van september vorig jaar.

Vracht
Het aantal vrachtvluchten daalde flink: een krimp van 12,6 procent. Maar de vrachtvliegtuigen waren daarentegen beter gevuld en ook de capaciteit nam toe, waardoor de daling beperkt bleef tot 3,0 procent.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button