fbpx
HelikoptersLiefhebberNaast het nieuws

Het succes van de PLUS-heli

Wat begon als een eenmansactie is inmiddels uitgegroeid tot een klein fenomeen: zegeltjes sparen bij de PLUS-supermarkt voor een flinke korting op een helikopterrondvlucht boven de eigen woonplaats. Er gaat bijna geen weekend voorbij of de helikopter in PLUS-kleuren gaat ergens in Nederland de lucht in vanaf een tijdelijke heliport in de buurt van een PLUS-winkel. Up in the Sky ging op bezoek bij de PLUS-vluchten in Heerde en Wezep aan de rand van de Veluwe.

Bestickeren
PLUS is een coöperatie van zelfstandige ondernemers. De helikopteractie was een lokale actie van een ondernemer. Dit was zo succesvol dat PLUS het ook beschikbaar heeft gesteld aan andere ondernemers. Het staat de lokale PLUS-winkel vrij om er aan mee te doen. Tientallen winkels hebben dit inmiddels gedaan. Daarbij is er de mogelijkheid om de wentelwiek te laten bestickeren in PLUS-kleuren. Volgens PLUS wordt de actie over het algemeen met veel enthousiasme – zowel door de ondernemers als door klanten – ontvangen. De actie loopt zolang er ondernemers zijn die de vluchten in willen zetten.

Helikopterzegel
PLUS Van den Hoven heeft winkels in Heerde en Wezep (Gelderland). Het bedrijf probeert de klanten elke keer te verrassen met bijzondere (spaar)acties. Via social media werd uitgebreid reclame gemaakt voor de rondvluchten. De spaaractie liep ruim een maand. Bij aankoop van elke 10 euro kregen de klanten een helikopterzegel. Bij vijf zegels was de spaarkaart vol en kon men tegen bijbetaling van 29,95 euro een vliegticket bemachtigen. In Heerde was de groene PLUS-heli op 6 oktober aanwezig van 10-17 uur. In die tijd werden er 52 vluchten van zes minuten uitgevoerd met aan boord 208 enthousiaste klanten. In Wezep op 13 oktober vergelijkbare aantallen. Klachten over geluidshinder zijn niet binnengekomen.

Incheckbalie
PLUS heeft de helikopteractie opgezet samen met HeliCentre uit Lelystad. Dit bedrijf zorgt niet alleen voor de uitvoering van de vluchten met een Eurocopter EC120 (PH-UNN), maar ook voor de inrichting van de tijdelijke heliport. Compleet met mobiele incheckbalie, brandstofauto, windzak en witte ‘H’ op de grond. Gratis drinken, koeken, hapjes en zelfs een barbecue dragen tijdens de Indian Summer bij aan een gezellige sfeer in Heerde en Wezep. De helikopter ziet er prachtig uit in zijn gifgroene jasje met op de staartboom de naam ‘Van den Hoven’. Het uitzicht tijdens de vlucht is formidabel.

Concurrentie
Het succes van de PLUS-heli kan de concurrentie moeilijk zijn ontgaan. Van supermarktketen Jumbo is bekend dat de hoogste baas een hartstochtelijk fan is van de autosport (Max Verstappen) en de vliegerij. Ruim een jaar geleden tekende Frits van Eerd een sponsorcontract met de Dutch Dakota Association. Verder bezit hij enkele Spitfires, waarop hij zelf wil gaan vliegen. Grote vraag is nu wanneer Hallo Jumbo met een luchtvaartactie komt voor haar trouwe klanten.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Remco de Wit

Redacteur / fotograaf. Remco is jurist, communicatie-adviseur en luchtvaartfotograaf. Hij volgt de ontwikkelingen in de luchtvaart op de voet en legt ze graag op foto vast. Bovendien levert Remco ook tekst-bijdragen voor Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button