Business jetsIndustrieOverig nieuwsProfessional

Embraer zet twee nieuwe business jets in de markt

Embraer zet twee nieuwe business jets in de markt, namelijk de Praetor 500 en 600, zo meldt de Braziliaanse vliegtuigbouwer. De twee nieuwe modellen zijn flink aangepaste versies van de al bestaande Legacy 450- en 500-toestellen.

Praetor 500
In de Praetor 500 is er ruimte voor vier personen en kan de jet een afstand van 6.019 kilometer afleggen. Verder bevat het toestel vier stoelen die volledig platgelegd kunnen worden, en ook aan elkaar vastgemaakt kunnen worden om er zo 2 tweepersoonsbedden van te maken.

Praetor 600
In de Praetor 600 is er ook ruimte voor vier personen, maar kan het toestel een langere afstand afleggen, namelijk 7.223 kilometer. Hiermee kan er zonder tussenstop van Londen naar New York gevlogen worden. Beide toestellen worden aangedreven door Honeywell HTF 7500E turbofan-motoren.

Nieuw
De twee toestellen van Embraer zijn niet de enige nieuwe business jets die dit jaar geïntroduceerd worden op de markt. Zo werd er ook door Bombardier twee nieuwe business jets gelanceerd, is Airbus aan de bouw van de ACJ320neo begonnen en kondigde Dassault Aviation een nieuwe business jet aangekondigd voor lange afstanden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/