fbpx
Business JetsNaast het nieuwsProfessional

Embraer zet twee nieuwe business jets in de markt

Embraer zet twee nieuwe business jets in de markt, namelijk de Praetor 500 en 600, zo meldt de Braziliaanse vliegtuigbouwer. De twee nieuwe modellen zijn flink aangepaste versies van de al bestaande Legacy 450- en 500-toestellen.

Praetor 500
In de Praetor 500 is er ruimte voor vier personen en kan de jet een afstand van 6.019 kilometer afleggen. Verder bevat het toestel vier stoelen die volledig platgelegd kunnen worden, en ook aan elkaar vastgemaakt kunnen worden om er zo 2 tweepersoonsbedden van te maken.

Praetor 600
In de Praetor 600 is er ook ruimte voor vier personen, maar kan het toestel een langere afstand afleggen, namelijk 7.223 kilometer. Hiermee kan er zonder tussenstop van Londen naar New York gevlogen worden. Beide toestellen worden aangedreven door Honeywell HTF 7500E turbofan-motoren.

Nieuw
De twee toestellen van Embraer zijn niet de enige nieuwe business jets die dit jaar geïntroduceerd worden op de markt. Zo werd er ook door Bombardier twee nieuwe business jets gelanceerd, is Airbus aan de bouw van de ACJ320neo begonnen en kondigde Dassault Aviation een nieuwe business jet aangekondigd voor lange afstanden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button