fbpx
Eindhoven AirportFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsSchiphol AirportVliegvelden

Kort parkeren goedkoper in Nederland dan bij buurlanden

Kort parkeren bij Nederlandse luchthavens is in de meeste gevallen goedkoper dan parkeren bij vliegvelden in onze buurlanden, dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse website vliegveldinfo.nl, uitgevoerd over 16 vliegvelden.

Kort
Voor het parkeren van een auto voor 3 dagen/weekend ziet de top 5 van goedkoopste luchthavens er als volgt uit: Op het Groningen Airport Eelde is men het goedkoopst uit. Met een online-reservering kan de reiziger voor 12,50 euro zijn auto kwijt. Op een gedeelde tweede plaats staan het Charleroi Airport in België en het Rotterdam The Hague Airport met een tarief van 27 euro. Op de derde plaats staat Eindhoven Airport met 28,50 euro en de vijfde plaats gaat naar het vliegveld nabij Osnabrück in Duitsland met 31 euro.

Schiphol
De duurste luchthaven om een auto voor 3 dagen te parkeren is die van Bremen. Daar betaalt een reiziger 55 euro voor 3 dagen. Net daaronder, als één-na-duurste luchthaven, ligt Schiphol met een prijs van 52,50 euro. De twee-na-duurste luchthaven om te parkeren is bij het Keulen/Bonn vliegveld. Daar betaalt men 47 euro voor 3 dagen.

Nederland
De online tarieven liggen voor een weekend het laagst in Nederland. Daar betaalt men gemiddeld 31,10 euro. In België is dat gemiddeld 34 euro en in Duitsland 41,50 euro. Als men voor een week wil parkeren ligt het gemiddelde parkeertarief echter in Duitsland het laagst met 49,20 euro. Dan volgt Nederland met 54,80 euro en sluit België af met een gemiddeld weektarief van 74,40 euro.

Lang
Om een auto voor een week te parkeren is de luchthaven van Dortmund het goedkoopst met 31 euro. Daarna volgt Groningen met 35 euro, gevolgd door Osnabrück met 41 euro. Op de 7e en 8e plaats staan Eindhoven en Rotterdam met respectievelijk 58 euro en 58,50 euro. Op de 11e en 12e plaats staan Maastricht en Schiphol met respectievelijk 60 euro en 62,50 euro. De duurste luchthaven is Luik. Daar betaalt men voor een week parkeren 97 euro.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button