fbpx
AirlinesEindhoven AirportNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegvelden

Ryanair: alle banen weg uit Eindhoven

‘Er zullen geen banen overblijven in Eindhoven’, zo laat Ryanair aan Up in the Sky weten. De Ierse maatschappij sluit op 6 november de basis op Eindhoven Airport. Er staan 4 Ryanair-vliegtuigen gestationeerd op de Brabantse luchthaven.

Respecteren
Op 1 oktober liet Ryanair weten de basis in Eindhoven op 5 november te sluiten.’ Nu meldt de Ierse prijsvechter aan Up, naar aanleiding van het artikel dat 17 Ryanair-piloten de maatschappij voor de rechter dagen, dat de basis op 6 november gesloten wordt. ‘De piloten hebben werk op andere locaties in het netwerk aangeboden gekregen. Als zij er voor kiezen om niet te overgeplaatst te worden zullen wij hun wensen respecteren, maar er zullen geen banen overblijven in Eindhoven’, aldus Ryanair.

Bonden
Ondanks dat pilotenvakbond VNV eerder tegenover Up liet weten ‘niet verrast’ te zijn over Ryanair’s mededeling om Eindhoven Airport te sluiten en over ‘standaard Ryanair-retoriek’ sprak naar aanleiding van eerdere dreigementen in Ierland, lijkt het er op dat Ryanair de basis op de Brabantse luchthaven echt gaat sluiten. Ook aan het ultimatum van vakbond FNV Luchtvaart heeft Ryanair geen gehoor gegeven.

Oorlog
De European Cockpit Association liet vorige week nog weten de sluiting van de bases Eindhoven en Bremen én de vlootverkleining op Weeze Airport als een oorlogsverklaring te zien. “Een dergelijke vijandigheid door het management van Ryanair wordt door piloten en cabinepersoneel niet getolereerd”, zegt ECA-voorzitter Dirk Polloczek namens vakbondsleiders uit heel Europa. Er zou dan ook gesproken worden over nieuwe acties, maar hoe die eruit komen te zien is nog niet duidelijk.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button