AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

S7 eerste Russische airline met Boeing 737 MAX in dienst

De Russische airline S7 Airlines is de eerste maatschappij in Rusland die een Boeing 737 MAX 8 in dienst heeft, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing.

Lease
S7 heeft de 737 MAX 8 via de Air Lease Corporation (ALC) in ontvangst genomen. Het is hiermee de eerste Russische maatschappij die met een dergelijk vliegtuig vluchten uitvoert. In de komende jaren wil S7 nog een stuk of 10 van dezelfde toestellen in de vloot opnemen.

Airbus
S7 doet al langer zaken met ALC en heeft niet alleen Boeing-toestellen in de vloot opgenomen. Ook vliegtuigen van Airbus worden door S7 ingezet. Zo nam de maatschappij in juni van dit jaar de eerste Airbus A321neo via ALC in ontvangst.

S7
S7 heeft een vloot van 90 toestellen, waarvan 51 Airbus-toestellen, 21 Boeing 737-800’s en nu dus één 737 MAX 8. De maatschappij  vervoerde in vorig jaar zo’n 14,25 miljoen passagiers, een stijging van 8,4 procent ten opzichte van 2016 en is de tweede carrier van Rusland, na Aeroflot.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/