fbpx
AirlinesEditors choiceIncidentenNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkProfessionalRoutes en BestemmingenSchiphol AirportVliegtuigen

Transavia-737 wijkt 2 keer in 1 weekend uit naar Schiphol

De Boeing 737-800 van Transavia, met registratie N739MA, is afgelopen weekend twee keer uitgeweken naar Schiphol wegens een technisch mankement, zo vertelt een Transavia-woordvoerster desgevraagd aan Up.

Zaterdag
Op zaterdag 13 oktober vertrok de Transavia-737 van Lissabon naar Rotterdam als vlucht HV5244. Om 20:35 uur Nederlandse tijd vertrok het toestel van het Aeroporto Humberto Delgado in Lissabon en zou, normaal gezien, zo’n tweeënhalf uur later in Rotterdam landden. Het toestel week echter uit naar Amsterdam.

Amsterdam
De reden om naar Amsterdam uit te wijken, was volgens de woordvoerster van Transavia, een ‘flap split disagree’, oftewel het niet synchroom lopen van de flaps op de vleugels. De piloot moet dan zelf bijsturen om het toestel goed aan de grond te zetten. De reden waarom de 737 niet in Rotterdam landde maar in Amsterdam was omdat er op Schiphol alle materialen aanwezig waren om de flaps te repareren.

Zondag
Nadat het probleem met de flaps op zaterdag verholpen was, vertrok de 737-800 de dag erna weer van Malaga naar Rotterdam als vlucht HV5022. Maar ook op die vlucht moest de Transavia-Boeing uitwijken naar Schiphol wegens precies hetzelfde probleem. De flaps liepen wederom niet synchroom en vloog de piloot op zondag weer naar Schiphol om het probleem te verhelpen.

Schiphol
Transavia laat aan Up weten dat de 737 op Schiphol voorzien is van nieuwe onderdelen en het probleem volledig verholpen is. De Boeing in kwestie is 14,6 jaar oud en wordt sinds 1 juni van dit jaar door Transavia van Miami Air International geleasete. Vorige maand week ook nog een Transavia-737 uit naar Schiphol wegens blikseminslag.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button