Business jetsOverig nieuwsProfessional

Boeing levert eerste MAX business jet aan klant

Boeing Business Jet (BBJ)heeft de eerste business jet in de MAX-variant aan een klant geleverd, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Eerste
De eerste BBJ MAX 8 die aan een klant is geleverd, is gebaseerd op de Boeing 737 MAX familie. Dit eerste toestel heeft een grotere brandstoftank waarmee er afstanden tot 12.297 kilometer kunnen worden afgelegd. Het toestel biedt ruimte aan acht personen en heeft een cabine van 95,2 vierkante meter. Het toestel is 39,5 meter lang en heeft een vleugelspanwijdte van 35,9 meter.

Bestellingen
Tot nu toe zijn er twintig bestellingen binnengekomen voor de businessjets, die ook in de MAX 7 en MAX 9 varianten verkrijgbaar zijn. Het bedrijf Seacons Trading Ltd. kondigde in juli op de Farnborough Airshow aan dat zij een BBJ in de MAX 7-variant aanschaffen.

Business Jets
Er waren het afgelopen jaar behoorlijk wat ontwikkelingen in het business jet-landschap. Zo kondigde Embraer twee nieuwe business jets aan, werd er door Bombardier twee nieuwe business jets gelanceerd, is Airbus aan de bouw van de ACJ320neo begonnen en kondigde Dassault Aviation een nieuwe business jet aan voor lange afstanden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button