NieuwsProfessionalVeiligheidVliegvelden

Brussels Airport werkt 8 weekenden aan landingsbaan

Brussels Airport werkt de komende acht weekenden aan de start- en landingsbaan 07L/25R wegens onderhoud, zo meldt de Belgische luchthaven.

Onderhoud
De luchthaven meldt: ‘de onderhoudswerken concentreren zich op de volledige vervanging van de lichtbebakening: zo’n 100 km aan kabels wordt vernieuwd alsook bepaalde lampen van de taxiwegen rondom de start- en landingsbaan. Daarnaast wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om lokale herstellingen uit te voeren aan enkele afvoerbuizen en voegvullingen en om 3 taxiwegen meteen ook te renoveren.’

Weekenden
Om die werkzaamheden uit te voeren wordt er in de weekenden van 20-21 oktober tot en met het weekend van 8-9 december aan de start- en landingsbaan gewerkt van zes uur ‘s ochtends tot zeven uur ‘s avonds.

Stilleggen
Volgens de luchthaven hebben de werkzaamheden ‘geen impact op passagiers- of vrachtvluchten.’ Verder laat het Brussels Airport weten dat zij de werkzaamheden bij bijzondere weersomstandigheden (sneeuw, lage zichtbaarheid) zullen stilleggen, waardoor baan 07L/25R alsnog gebruikt kan worden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button