fbpx
AirlinesInnovatieKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

KLM en Xiamen Airlines nog nauwer verbonden

Topman bij KLM, Pieter Elbers, heeft vandaag in Den Haag intentieovereenkomsten getekend met ‘strategische partners Xiamen Airlines en Ctrip.com’ uit China, zo meldt KLM. Hiermee zijn Xiamen en KLM nog nauwer verbonden met elkaar.

Ondertekenen
Tijdens het Chinees-Nederlandse Business Forum in Den Haag ondertekende KLM met Xiamen Airlines een intentieovereenkomst over een onderhoudscontract van de Boeing 737 MAX-toestellen met Leap-motoren van Xiamen. Met Ctrip, een groot online reisbureau, werd een andere intentieverklaring ondertekend.

Xiamen Airlines
De onderhoudsafdeling KLM Engineering & Maintenance wordt verantwoordelijk voor het onderhoud van 138 Leap-motoren voor de nieuwe Boeing 737 MAX-toestellen van Xiamen Airlines. Elbers: ‘Deze overeenkomst versterkt onze relatie en onderstreept nogmaals de deskundigheid en bekwaamheid van KLM op het gebied van hoogwaardig motoronderhoud.’

Dichter
Met het onderhoud van de CFM International LEAP-motoren van Xiamen Airlines door KLM Enigineering & Maintenance, komen beide maatschappijen nog wat dichter bij elkaar. Vorig jaar werd een 10-jarig contract getekend voor het onderhoud van Xiamen’s 787-9’s en werd het aantal vluchten met een codeshare uitgebreid.

Ctrip
Volgens KLM vormt het memorandum met Ctrip ‘een eerste stap richting een strategisch partnerschap waarin Ctrip en KLM zullen samenwerken aan een reeks projecten om het aanbod aan Chinese consumenten – variërend van distributie en marketing tot frequent flyer programma’s – te verbeteren.’

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button