General aviationIncidentenLiefhebberMilitairNaast het nieuwsOpmerkelijk

Onverwacht bezoek landt op Belgische militaire basis

Op de Belgische militaire basis Kleine Brogel werd er zondag verbaasd opgekeken toen een vliegtuig met niet-militaire inzittenden onaangekondigd op de basis landde, zo melden verschillende Belgische media.

Veiligheidspersoneel
Het sportvliegtuig met twee inzittenden landde per ongeluk op de militaire basis Kleine Brogel, niet ver van de Nederlandse grens. De twee zetten het vliegtuig neer op de landingsbaan van de basis en werden omsingeld door veiligheidspersoneel. Zij namen weer contact op met de lokale politie. Nadat de agenten een rapport opgesteld hadden, mochten de inzittenden de basis verlaten.

Per ongeluk
Het sportvliegtuig was van het vliegveld van Goetsenhoven, nabij het stadje Tienen opgestegen. De piloot dacht dat Kleine Brogel eigenlijk het vliegveld Zwartberg was in de stad Genk. Zwartberg ligt een kilometer of twintig zuidelijker dan Kleine Brogel. Ondanks dat de inzittenden mochten gaan stond het vliegtuig maandag nog op de militaire basis.

Kernwapens
Kleine Brogel is een militaire luchthaven waar geregeld geprotesteerd wordt. De reden hiervoor is de veronderstelde aanwezigheid van kernwapens op de basis.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button