General aviationIncidentenLiefhebberMilitairNaast het nieuwsOpmerkelijk

Onverwacht bezoek landt op Belgische militaire basis

Op de Belgische militaire basis Kleine Brogel werd er zondag verbaasd opgekeken toen een vliegtuig met niet-militaire inzittenden onaangekondigd op de basis landde, zo melden verschillende Belgische media.

Veiligheidspersoneel
Het sportvliegtuig met twee inzittenden landde per ongeluk op de militaire basis Kleine Brogel, niet ver van de Nederlandse grens. De twee zetten het vliegtuig neer op de landingsbaan van de basis en werden omsingeld door veiligheidspersoneel. Zij namen weer contact op met de lokale politie. Nadat de agenten een rapport opgesteld hadden, mochten de inzittenden de basis verlaten.

Per ongeluk
Het sportvliegtuig was van het vliegveld van Goetsenhoven, nabij het stadje Tienen opgestegen. De piloot dacht dat Kleine Brogel eigenlijk het vliegveld Zwartberg was in de stad Genk. Zwartberg ligt een kilometer of twintig zuidelijker dan Kleine Brogel. Ondanks dat de inzittenden mochten gaan stond het vliegtuig maandag nog op de militaire basis.

Kernwapens
Kleine Brogel is een militaire luchthaven waar geregeld geprotesteerd wordt. De reden hiervoor is de veronderstelde aanwezigheid van kernwapens op de basis.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/