fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkProfessionalSchiphol AirportVideo

Zo ziet de KLM 747 na botsing op Schiphol eruit | Video

Een Boeing 747-400 van KLM, met registratie PH-BFN, is maandagochtend aan de linker motor beschadigd geraakt nadat het in botsing kwam met een hooglader. Het voorval heeft geen invloed op de operaties, zo laat een KLM-woordvoerder desgevraagd weten aan Up.

Botsing
De botsing gebeurde op maandagochtend 15 oktober nadat de 747 van KLM werd weggesleept naar een bufferzone. Het vliegtuig kwam net uit Paramaribo en landde om 08:30 uur op Schiphol. In onderstaande video is te zien hoe erg de schade aan de motor is.

Impact
Volgens een KLM-woordvoerder zijn er geen gevolgen voor de operatie, want de maatschappij heeft ‘een reservevliegtuig’ voor de 747 waardoor de operaties zonder verstoringen door kunnen gaan.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button