fbpx
NieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Aantal reizigers grootste luchthavens dicht bij elkaar

Het aantal reizigers dat afgelopen maand via de 4 grootste luchthavens van Europa reisden, ligt in september relatief dicht bij elkaar, zo blijkt uit de vervoerscijfers van Heathrow, Charles de Gaulle, Frankfurt en Schiphol.

Heathrow
De grootste luchthaven van Europa zag in september ook de meeste passagiers passeren. Afgelopen maand waren dat er 6,98 miljoen, een stijging van 0,8 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2017. Het waren vooral terugkerende vakantiegangers én studenten die voor het nieuwe academiejaar naar Engeland reisden, die voor de groei zorgden. Het aantal vliegbewegingen daalde in september met 0,4 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, en komt daarmee op 40.455 bewegingen.

Frankfurt
Bij onze oosterburen passeerden er 6,62 miljoen reizigers via de luchthaven van Frankfurt. Daarmee steeg het passagiersaantal met 6,3 procent afgelopen maand ten opzichte van september vorig jaar. Niet alleen het aantal reizigers zag een stijging, ook het aantal vliegbewegingen steeg met 5,7 procent naar 45.950 bewegingen.

Parijs
De luchthavens van Parijs, Charles de Gaulle en Orly, zagen samen 9,39 miljoen reizigers de luchthavens passeren, maar puur kijkende naar Charles de Gaulle lag dat aantal op 6,50 miljoen. Dat is een stijging van 4,9 procent tegenover vorig jaar. Het aantal vliegbewegingen op Charles de Gaulle lag vorige maand op 42.671 bewegingen, een stijging van 2,3 procent.

Schiphol
De hekkensluiter in september is Schiphol met een passagiersaantal van 6,40 miljoen reizigers. Een stijging van 2,2 procent ten opzichte van de septembermaand in 2017. Er werden 44.199 vluchten uitgevoerd, iets minder dan de 44.274 van september vorig jaar.

Dicht
In september lag het aantal passagiers op de luchthavens relatief dicht bij elkaar, tussen Schiphol en Charles de Gaulle scheelde het 100.000 reizigers, tussen Parijs en Frankfurt 120.000 reizigers en tussen Frankfurt en Heathrow 360.000 reizigers. Tussen de nummer één en de nummer vier scheelde het in september 580.000 reizigers.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button