fbpx
FinancieelInnovatieNieuwsProfessional

Boeing begint met bouw eigen vliegtuigstoelen

De samenwerking tussen de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing en het Ierse Adient, stoelenproducent voor de auto-industrie, is begonnen, zo meldt Boeing.

Stoelen
Boeing en Adient slaan de handen ineen om op de behoefte van de luchtvaartsector in te spelen. Het bedrijf Adient Aerospace speelt in op de vraag naar meer capaciteit, kwaliteit en stipte leveringen van stoelen. Volgens beide bedrijven is de gedeelde expertise in het beheer van wereldwijde productielijnen een groot voordeel. De samenwerking richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van stoelen voor luchtvaartmaatschappijen en leasebedrijven.

Begin
Nu beide bedrijven Adient Aerospace hebben opgericht en het bedrijf operationeel is, kunnen ze inspelen op de groeiende vraag naar vliegtuigstoelen. Analisten denken dat die stoelenindustrie, met een waarde van 3,8 miljard euro in 2017, kan groeien naar een industrie ter waarde van 5,1 miljard euro in 2026.

Aandelen
In januari van dit jaar kwamen beide bedrijven naar buiten met de nieuwe samenwerking. Adient heeft een meerderheid van de aandelen in het bezit van Adient Aerospace (50,01 procent). Beide bedrijven hebben leden in het directiebestuur van het bedrijf.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button