fbpx
FinancieelInnovatieNieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegvelden

Heathrow laat eerste elektrische vliegtuig gratis landen

Heathrow laat het eerste elektrische vliegtuig, dat een lijndienst van en naar de luchthaven heeft, een jaar lang gratis landen, zo meldt Europa’s grootste vliegveld.

Gratis
Heathrow’s topman John Holland-Kaye, heeft tijdens de BusinessGreen-top gezegd het elektronisch vliegen te willen bevorderen. Dat doet hij door het eerste elektrische vliegtuig dat via een vaste dienstregeling op de luchthaven landt, geen landingsgelden laat betalen. Dit bedrag kan oplopen tot bijna één miljoen pond (1,13 miljoen euro).

Projecten
Volgens Heathrow zijn er wereldwijd meer dan 100 projecten die zich bezighouden met het ontwikkelen van elektronische vluchten. De luchtvaartindustrie denkt met die ontwikkeling dat de eerste elektronische toestellen tegen 2030 op grote luchthavens kunnen landen. Dit zou voor het milieu een goede ontwikkeling zijn, want volgens diezelfde luchtvaartindustrie zal het aantal passagiers tegen 2035 verdubbeld zijn tegenover het huidige aantal van 4,1 miljard passagiers in 2017.

Heathrow
De passagiersgroei blijft ook op de grootste luchthaven van Europa niet onopgemerkt. Zo zag Heathrow in september voor de 23e maand op rij meer passagiers de luchthaven passeren dan de maand ervoor.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button