fbpx
KLMNaast het nieuwsNL NieuwsPiloten en CrewProfessionalVliegvelden

KLM Flight Academy ontvangt nieuw lesvliegtuig

De KLM Flight Academy, gevestigd op het Groningen Airport Eelde, heeft een nieuwe lesvliegtuig ontvangen, zo meldt de luchthaven. De Diamond DA42 , met registratienummer PH-KFA, werd feestelijk ontvangen met een ereboog en zal de huidige Beechcraft Baron gaan vervangen.

Diamond
Het lesvliegtuig, een Diamond DA42, verbruikt niet alleen minder brandstof dan zijn voorganger, maar zorgt ook voor minder omgevingsgeluid. ‘Dit nieuwe vliegtuig heeft een moderne uitrusting die nog beter aansluit op het eindtraject van de opleiding. Wij vinden het belangrijk om de studenten een zo gedegen mogelijk opleidingstraject aan te bieden. Met de aanschaf van het nieuwe toestel is een belangrijke stap gezet in het vervangen van de gehele vloot’, aldus John Hayward, directeur van de KLM Flight Academy.

Omgeving
Volgens het vliegveld is de komst van het nieuwe lesvliegtuig ‘goed nieuws voor de omgeving’. De KLM Flight Academy maakte dit jaar, tot op heden, 3900 vlucht met de ‘oude’ Beechcraft Baron en werd door de omwonenden als ‘lawaaiig’ ervaren. ‘Dit nieuwe toestel halveert de geluidsbelasting, is zuiniger en daardoor minder belastend. De omgeving gaat dit voordeel meteen ervaren. Bovendien draagt dit bij aan onze visie op duurzaamheid’, aldus het vliegveld.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button