fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Koers Flybe daalt bijna 40 procent na winstwaarschuwing

Flybe, een Britse regionale luchtvaartmaatschappij, verloor bijna 40 procent van zijn waarde na een winstwaarschuwing, zo melden verschillende Britse media.

Lager
Het bestuur van Flybe gaf een winstwaarschuwing af, waaruit blijkt dat het verlies, voor aftrek van belastingen, over het lopende jaar zo’n 22 miljoen pond (24,99 miljoen euro) zal bedragen. Dat bedrag is veel hoger dan analisten eerder hadden verwacht. De winstwaarschuwing zorgde ervoor dat de waarde van de Flybe Group-aandelen met 38 procent daalden.

Olie
Volgens Flybe wordt het verlies groter doordat de olieprijzen zijn gestegen en blijven stijgen, de vraag naar tickets is gedaald en de Engelse pond zwak is. De maatschappij vliegt op regionale vluchten binnen het Verenigd Koninkrijk en Europa. Zo sprong het vorige maand nog in het gat op Antwerpen Airport dat VLM Airlines achterliet nadat het failliet ging.

Moeilijk
Het failliete VLM, de winstwaarschuwing van Flybe, het inkrimpen van de vloot of het sluiten van bases, verschillende maatschappijen in Europa worstelen met de hoge olieprijzen en de tegenvallende vraag naar vliegtickets. Of Flybe het hoofd boven water kan houden zal de komende tijd uitwijzen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button