fbpx
IncidentenLiefhebberMilitairNieuws

Oekraïense Sukhoi neergestort tijdens oefening met USAF

Gisteren is een Sukhoi Su-27UB Flanker van de Oekraïense luchtmacht neergestort, in de buurt van het dorpje Ulaniv in West-Oekraïne, zo melden verschillende media. Het toestel voerde een trainingsvlucht uit vanaf de vliegbasis Starokonstantinov (Oekraïne).

De tweezits Sukhoi nam deel aan de internationale oefening ‘Clear Sky 2018’. De Amerikaanse luchtmacht is vanwege deze oefening op de vliegbasis aanwezig met een aantal F-15 Eagles. Het toestel stortte rond 18:00 uur Nederlandse tijd neer in het gebied rond de stad Vinnytsja, zo’n 180 kilometer ten zuidwesten van Kiev.

Oefening
Bij de crash zijn beide inzittenden om het leven gekomen. Naast de Oekraïense piloot, was de tweede inzittende een Amerikaanse vlieger. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. Aan de oefening nemen verder  militairen deel uit diverse NAVO-landen, waaronder België, Denemarken, Estland, Nederland, Polen en Roemenië.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button