fbpx
Business JetsEditors choiceInnovatieNieuwsOpmerkelijkProfessional

Supersonisch vliegtuig in 4,5 uur van Schiphol naar Miami

Het supersonische vliegtuig van vliegtuigbouwer Aerion, de AS2, zal de afstand tussen Schiphol en Miami in 4,5 uur kunnen overbruggen, zo meldt Aerion Supersonic.

Afstand
De AS2, het supersonische vliegtuig dat door Aerion, Lockheed Martin, General Electric en Honeywell ontwikkeld wordt, zal de afstand tussen Amsterdam en Miami in het zuidoosten van de Verenigde Staten in 4,5 uur overbruggen. Dit komt doordat het vliegtuig, aangedreven door CFM56-motoren, met een snelheid van mach 1,4, oftewel 1715 kilometer per uur, een maximale afstand van 7,740 kilometer kan afleggen.

Tanzania
Als alles volgens plan verloopt zal de AS2 in 2023 een eerste vlucht maken en in 2025 alle benodigde certificering ontvangen hebben. De supersonische businessjet kan dan maximaal 12 personen in 4,5 uur vanuit Schiphol naar bijvoorbeeld New Orleans, Cuba, Bangladesh of Dar el Salaam in Tanzania brengen.

AS2
De AS2 heeft een lengte van 51,8 meter, een vleugelspanwijdte van 23,5 meter en een hoogte, van grond tot aan de bovenkant van de staart, van 6,7 meter. Het toestel kan ook subsonisch vliegen, dat is met een snelheid van 0,95 mach per uur (1163 kilometer per uur), over een afstand van 10.000 kilometer. Als de AS2 tussen de 1,1 en 1,2 mach vliegt produceert het toestel geen supersonische knal.

Interieur
De cabine, waar 12 personen in kunnen plaatsnemen, heeft een hoogte van maximaal 1,9 meter, een breedte van 2,2 meter en een lengte van 9,1 meter. Hoe het interieur er verder uitziet is in onderstaande video te zien.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button