MilitairNieuwsProfessionalVeiligheid

Brandstofleiding Nederlandse F-35 niet in orde

Na controle van de brandstofleiding bij de twee Nederlandse F-35’s werd geconcludeerd dat er eentje niet in orde is en vervangen moet worden, zo meldt defensie.

Brandstofleiding
De controle van de brandstofleiding komt nadat eind september voor de eerste keer een F-35, ook bekend als Joint Strike Fighter (JSF), was neergestort bij de vliegbasis MCAS Beaufort in de Amerikaanse staat South Carolina. De oorzaak van de crash was een gescheurde brandstofleiding. Als gevolg daarvan werden wereldwijd alle F-35’s tijdelijk aan de grond gehouden, om de brandstofleidingen te controleren.

Nederland
Nederland heeft twee F-35’s die op de Edwards Air Force Base in Californië staan. Bij beide toestellen werden gecontroleerd en ‘van 1 toestel blijkt de leiding niet goed’, aldus defensie. Beide F-35’s staan sinds vorige week aan de grond.

Vervangen
De brandstofleiding van de F-35 wordt vervangen, maar daarvoor moet de motor uit het toestel worden gehaald. ‘De middelen om dit te doen zijn beperkt beschikbaar, daarom kan het niet direct’, zo meldt defensie.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button