fbpx
AirlinesEditors choiceKLMNieuwsNL NieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenSchiphol Airport

KLM vliegt komende winter vaker naar Latijns-Amerika

De door KLM ingezette focus op Zuid-Amerika smaakt naar meer, zo blijkt uit het winterschema van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Daarnaast voert KLM in de winter meer vluchten uit naar Zuid- en Centraal-Amerika.

Fortaleza
De maatschappij laat weten ‘na een succesvolle start‘ in het afgelopen zomerseizoen, ook in het winterseizoen naar Fortaleza te blijven vliegen. Samen met de grootste Braziliaanse maatschappij en Air France-KLM-partner Gol, is Fortaleza een hub geworden en kunnen de maatschappijen vanuit daar de Braziliaanse markt verder ontwikkelen.

Zuid- en Centraal-Amerika
Air France-KLM zullen in het winterseizoen meer vluchten uitvoeren in Latijns-Amerika. Zo wordt er in de periode van half december tot januari een vierde wekelijkse KLM-vlucht tussen Amsterdam en San José ingezet en een vijfde wekelijkse vlucht naar Cartegena. Ook wordt er een extra vlucht naar Buenos Aires door KLM in de winter gevlogen, zodat er een dagelijkse verbinding is tussen Amsterdam en de hoofdstad van Argentinië.

Air Europa
Los van de hub op Fortaleza en het verhoogde aantal vluchten naar Zuid- en Centraal Amerika, wil Air France-KLM samen met het Spaanse Air Europa een joint-venture beginnen om zo samen over de Atlantische Oceaan te vliegen naar Centraal- en Zuid-Amerika. Air France-KLM en Air Europa hebben al jaren een samenwerking binnen Europa. KLM en de Spaanse maatschappij hebben sinds 2002 codeshare-overeenkomsten en Air France stapte een jaar later met Air Europa in zee. In 2007 werd Air Europa lid van SkyTeam.

Azië en Midden-Oosten
KLM vliegt in de winter in plaats van drie keer, vier keer per week naar Mumbai, verhoogt de maatschappij het aantal vluchten naar Osaka naar zeven per week en vliegen zowel Air France als KLM vanaf komende februari gezamenlijk 19 keer per week naar Dubai vanuit Amsterdam en Parijs.

Schrappen
KLM schrapt vanaf 21 januari volgend jaar de vluchten naar Freetown in Sierra Leone en Monrovia in Liberia. Verder vliegt KLM komende winter vaker naar Calgary, Toronto en in maart vaker naar Edmonton.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button