fbpx
KLMLiefhebberNaast het nieuwsNL Nieuws

Overweldigend aantal aanmeldingen KLM Flight Academy

‘Het aantal aanmeldingen voor de KLM Flight Academy is overweldigend’, dat zegt de directeur van de opleiding, John Hayward, tegen Up in the Sky.

Aanmeldingen
Sinds 2 oktober kunnen mannen en vrouwen die piloot willen worden zich weer inschrijven bij de KLM Flight Academy. Er zijn sinds 2 oktober ‘vele honderden aanmeldingen’ binnengekomen, aldus Hayward. ‘Er zijn op dit moment zeker meer dan 350 aanmeldingen binnengekomen.’

Selectie
Van alle aanmeldingen wordt er maar een deel daadwerkelijk aangenomen. ‘Zo’n 10 tot 15 procent van de aanmeldingen wordt geselecteerd’ en zij kunnen dan de opleiding, die 22 maanden in beslag neemt, volgen. Van alle aanmeldingen is zo’n 10 procent vrouw. ‘Het kan zijn dat er meer mannen zijn omdat zij de bètavakken interessanter vinden, maar wij selecteren zeker niet op geslacht, hoe meer vrouwen hoe beter’, zegt directeur Hayward.

Sluiting
Inschrijven is nog steeds mogelijk. Op de vraag wanneer deze weer gesloten worden zegt Hayward; ‘het is nog onduidelijk wanneer we de inschrijvingen stopzetten, maar dat duurt zeker nog wel een tijdje.’ Per jaar zitten er 60 studenten in een klas. ‘Het systeem kan wel wat meer mensen aan, maar voorlopig blijft het bij 60 studenten die per jaar in een klas zitten.’

Groningen
De Rijksluchtvaart School (RLS) opende op 1 januari 1946 haar deuren en werd in 1991 geprivatiseerd. KLM nam toen voor een symbolische gulden de school over en ging als zelfstandig bedrijf verder onder de naam KLM Luchtvaart School (KLS). Om het internationale karakter van de school te onderstrepen werd de naam gewijzigd in KLM Flight Academy. De KLM Flight Academy is gevestigd op het Groningen Airport Eelde en ontving gisteren nog een nieuw lesvliegtuig.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button