Frequente reizigerInnovatieNieuwsVliegvelden

Volgend jaar inchecken via gezichtsherkenning op Heathrow

Reizigers die via Heahtrow reizen kunnen vanaf volgend jaar zomer het hele incheck- en boarding proces doorlopen via gezichtsherkenning, zo meldt Europa’s grootste luchthaven.

Gezichtsherkenning
Door middel van gezichtsherkenning kunnen reizigers de check in, bagage-afgifte, de veiligheidspoortjes en de boarding-poortjes passeren zonder hun paspoort en boardingkaart te laten zien. Door het gebruik van de biometrische incheckmethode wordt er tijd bespaart en kunnen reizigers ‘gestroomlijnder’ het vliegtuig instappen.

50 miljoen
Het implementeren van het hele proces, waarbij de reizigers van check-in tot take-off met gezichtsherkenning alle checkpunten kunnen passeren, kost volgens de luchthaven 50 miljoen pond (56,9 miljoen euro).

Onderzoek
Uit onderzoek van de International Air Transport Association (IATA) blijkt dat 64 procent van de reizigers bereid is om hun biometrisch gegevens te delen, om zo een betere en soepelere reiservaring te bewerkstelligen.

Atlanta
Het Maynard H. Jackson International Airport in Atlanta heeft sinds september als eerste luchthaven in de Verenigde Staten een volledige terminal heeft waar er biometrisch, via gezichtsherkenning, ingecheckt kan worden.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close