fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Weer een kleine maatschappij omgevallen

De Cypriotische airline Cobalt Air meldt dat het alle operaties staakt met ingang van 23:50 uur op woensdag 17 oktober. De reden hiervoor is dat er geen nieuwe investeerders gevonden zijn.

Financiën
Cobalt Air had al een tijdje problemen met de financiën, zo kon het begin oktober verschillende betalingen met betrekking tot leaseverplichtingen niet nakomen. Ook lag de de maatschappij met zijn Chinese investeerder, AJ Cyprus, in de clinch. Gesprekken met een eventuele nieuwe Europese investeerder zijn op niets uitgedraaid.

Derde
Cobalt Air is na VLM en Primera Air een derde kleine Europese maatschappij die omvalt. De hoge olieprijzen, lage prijs voor vliegtickets en een lagere vraag naar vliegreizen blijkt voor veel maatschappijen de druppel te zijn óf hebben moeite met het hoofd boven water te houden. Ook grotere maatschappijen zoals Ryanair en Norwegian voelen die druk en krimpen de vloot in of sluiten bases.

Werknemers
Cobalt Air meldt dat de resterende 15,05 miljoen euro op hun rekening gebruikt wordt om de werknemers uit te betalen. De airline laat door het stoppen van de operaties twee Airbus A319’s en vier A320’s aan de grond staan.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button