AirlinesNieuwsProfessional

Air France sluit cao met personeel, behalve de piloten

Air France maakt bekend een cao te hebben gesloten met de vakbonden die een driekwart meerderheid van het grond- en cabinepersoneel vertegenwoordigen. Met de piloten is nog geen akkoord gesloten.

Stijging
Op de grond en in de cabine krijgen de werknemers er 2 procent bij. Dit wordt met terugwerkende kracht vanaf 1 janauri dit jaar ingevoerd. Ook volgend jaar stijgt het salaris met 2 procent. Air France zegt tevreden met het resultaat te zijn.

Vertrouwen
De nieuwe topman Benjamin Smith bedankt iedereen voor hun input. “Deze manier van samenwerken van alle partijen biedt Air France en Air France-KLM een nieuwe gelegenheid voorwaarts te gaan. Het is mijn hoop dat dit het toekomstig succes van al onze maatschappijen zal verzekeren.” Met name vertrouwen dat partijen in elkaar hadden noemt hij positief.

De volgende salarisonderhandelingen voor deze groepen werknemers start in oktober 2019.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close