AirlinesNieuwsProfessional

Air France sluit cao met personeel, behalve de piloten

Air France maakt bekend een cao te hebben gesloten met de vakbonden die een driekwart meerderheid van het grond- en cabinepersoneel vertegenwoordigen. Met de piloten is nog geen akkoord gesloten.

Stijging
Op de grond en in de cabine krijgen de werknemers er 2 procent bij. Dit wordt met terugwerkende kracht vanaf 1 janauri dit jaar ingevoerd. Ook volgend jaar stijgt het salaris met 2 procent. Air France zegt tevreden met het resultaat te zijn.

Vertrouwen
De nieuwe topman Benjamin Smith bedankt iedereen voor hun input. “Deze manier van samenwerken van alle partijen biedt Air France en Air France-KLM een nieuwe gelegenheid voorwaarts te gaan. Het is mijn hoop dat dit het toekomstig succes van al onze maatschappijen zal verzekeren.” Met name vertrouwen dat partijen in elkaar hadden noemt hij positief.

De volgende salarisonderhandelingen voor deze groepen werknemers start in oktober 2019.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button