fbpx
AirlinesBestellingenFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Etihad schrapt significant aantal bestelde A350’s’

Etihad Airways schrapt een ‘significant aantal’ van de bestelde Airbus A350 XWB’s, zo meldt de website aviationanalyst op basis van zes verschillende bronnen bekend met de materie.

Schrappen
Etihad Airways wil van de 62 bestelde A350’s, bestaande uit 40 Airbus A350-900’s en 22 A350-1000’s, een groot deel schrappen. De reden hiervoor is dat de maatschappij de broekriem aantrekt na een verlies van 1,52 miljard dollar over het boekjaar 2017. Na het monsterverlies van vorig jaar heeft de maatschappij een nieuwe organisatiestructuur aangekondigd die het tij moet keren.

Routes
Onderdeel van de herstructurering van de maatschappij is het snijden in verschillende routes. Zo halveert de maatschappij bijvoorbeeld het aantal routes tussen Abu Dhabi en Düsseldorf. Door het inkrimpen van routes kan de vloot minder uitgebreid worden, waar de maatschappij veel geld op kan besparen.

Golfmaatschappij
Etihad is in korte tijd de tweede golfmaatschappij die een A350-bestelling bij Airbus aanpast. Vorige week werd bekend dat ook Kuwait Airways het aantal A350’s terug schroeft en er A330’s voor in de plaats bestelt. Het precieze aantal A350’s dat Etihad van de bestellijst wil schrappen is niet bekend.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button