AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwerVliegvelden

Faeröerse airline breidt vloot uit met A320neo

Atlantic Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Faeröer-eilanden, breidt de vloot uit met een Airbus A320neo, zo meldt de Air Lease Corporation (ALC).

Uitbreiding
De Airbus A320-200neo zal door Atlantic Airways voor lange tijd geleased worden van ALC. Het is de tweede A320 voor de maatschappij en zal in april volgend jaar aan de vloot worden toegevoegd. De vloot bestaat op dit moment uit twee A319’s van 8 jaar oud, met de namen Ingálvur en Elinborg, en één A320-200 van 1,8 jaar oud met de naam William. Daarnaast heeft de maatschappij nog twee Airbus AW139 helikopters met de namen Ruth en Sámal.

Atlantic Airways
Atlantic Airways werd in 1987 opgericht en heeft het hoofdkantoor in Sørvágur op het eiland Vágar. Het plaatsje telt 974 inwoners. De airline heeft zo’n 180 personen in dienst. Het vliegveld ligt vlakbij het dorp en vanuit daar vliegt Atlantic Airways naar negen bestemmingen: Kopenhagen, Billund, Aalborg, Edinburgh, Bergen, Reykjavik en in de zomer naar Barcelona, Palma de Mallorca en Gran Canaria.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button