fbpx
AirlinesNieuwsPiloten en CrewProfessional

Ryanair en Portugese piloten sluiten overeenkomst

Ryanair en de Portugese pilotenvakbond SPAC zijn tot een ‘tussenakkoord’ gekomen, waardoor de onderhandelingen voor een definitief akkoord kunnen beginnen, zo meldt de Ierse prijsvechter.

Akkoord
In het ‘tussenakkoord’ zijn zaken omtrent promotieregels en verhuizing van bases vastgelegd. Met dit akkoord kunnen SPAC en Ryanair de echte onderhandelingen beginnen over een volledig cao onder Portugees arbeidsrecht. Nu vallen de piloten, net zoals de cabin crew, onder het Iers arbeidsrecht.

Piloten
De maatschappij meldt ook dat in de afgelopen tijd soortgelijke akkoorden zijn gesloten met de Britse pilotenvakbond BALPA en de Italiaanse bond ANPAC. Volgens Eddie Wilson, hoofd personeelszaken bij Ryanair, zal er ook snel in Spanje een soortgelijk akkoord tot stand komen.

Clinch
Ryanair ligt al een hele tijd in de clinch met piloten- en cabin crewvakbonden in heel Europa over betere arbeidsomstandigheden. De strijd om betere arbeidsvoorwaarden leidde al verschillende keren tot stakingen, waaronder in Nederland.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button