fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

‘Boeing-klant Xiamen in gesprek met Airbus’

Xiamen Airlines is mogelijk in gesprek met Airbus over de mogelijke aanschaf van vliegtuigen. Tot dusver gebruikt de maatschappij alleen Boeing-toestellen.

A321
Persbureau Bloomberg meldt op basis van anonieme insiders dat bestuursleden van Xiamen Airlines hebben gesproken met een delegatie van Airbus in China. De maatschappij zou met name geïnteresseerd zijn in de long-range versie van de A321. De gesprekken zouden zich nog in een vroeg stadium bevinden en de omvang van de order is nog niet bekend.

Gesprekken
Informeel zouden de gesprekken rond mei dit jaar zijn begonnen. Met het bezoek van voormalig CEO Tom Enders en de nieuwe CEO Guillaume Faury aan China in september zouden de gesprekken intensiever zijn geworden. Een woordvoerster van Xiamen zei tegen Bloomberg dat er ‘momenteel geen plannen zijn om Airbus-vliegtuigen te kopen’.

Oorlog
Het lijkt een volgende stap in een groeiende handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Mocht het tot een deal komen met Airbus, dan zou dat een klap zijn voor de Amerikaanse vliegtuigbouwer. De maatschappij vliegt al dertig jaar met Boeing-toestellen. Vorig jaar was het nog de launch customer van de 737 Max.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button