IncidentenNieuws

Raam barst in cockpit; Icelandair wijkt uit naar Canada

Een vlucht van Icelandair van Orlando naar Reykjavik moest vrijdagnacht uitwijken naar Canada omdat er een raam barstte in de cockpit.

Hulpdiensten
Passagier Harrison Hove vertelt aan News 6 dat het vliegtuig ineens een snelle daling inzette en dat hen pas na de landing werd verteld waarom het toestel aan de grond werd gezet. Op de landingsbaan stonden de hulpdiensten klaar.

Daling
Het toestel zou in tien minuten ongeveer tien kilometer hebben gedaald om te kunnen landen op Saguenay Bagotville Airport. Desondanks ontstond er geen depressurisatie en hoefden de zuurstofmaskers niet te worden gebruikt. Om 22:19 (lokale tijd) was het vliegtuig geland.

Hotels
Alle passagiers zijn ondergebracht in hotels. Het is nog niet bekend wanneer zij hun route kunnen vervolgen. Vlucht FI688 werd uitgevoerd met een Boeing 757-200 en vertrok vrijdag om 19:11 (lokale tijd) vanaf Orlando.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button