Frequente reizigerNieuwsVliegvelden

Uitbreiding Dubai Al Maktoum Airport 5 jaar uitgesteld

De uitbreiding van Dubai Al Maktoum Airport is met vijf jaar uitgesteld tot 2030. Dat maakte de overheid van het land deze week bekend.

Capaciteit
Wanneer de luchthaven is uitgebreid kan het na de eerste fase 130 miljoen passagiers per jaar verwelkomen en later meer dan 260 miljoen. Eerder zeiden de autoriteiten dat de opening van de eerste fase in 2025 zou zijn. Dubai verwacht ongeveer 36 miljard euro te investeren in de uitbreiding.

Vertraging
Het is niet de eerste vertraging. Een kleinere capaciteitstoename loopt een jaar achter op schema, maar de verwachting is dat het aan het eind van dit jaar klaar is. Daarna kunnen er 26 miljoen passagiers per jaar via de luchthaven reizen.

Druk
Al Maktoum International opende in 2013 de deuren en is de tweede luchthaven van Dubai. Zodra de eerste fase van de uitbreiding wordt geopend zal het vliegveld groter zijn dan Dubai International, wat momenteel een van ‘s werelds drukste luchthavens is.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button