IncidentenNieuwsVeiligheid

Banden Malaysia Airlines B737 scheuren bij takeoff

De banden van een B737-800 van Malaysia Airlines scheurden zondag toen het vliegtuig wilde opstijgen. Dat meldt de Chinese krant People’s Daily.

Gescheurd
Vlucht MH387, van Shanghai naar Kuala Lumpur, zou om 01.30 uur ‘s nachts (Chinese tijd) vertrekken vanaf Pudong Airport, maar werd gecanceld toen de banden van het linker landingsgestel het bij de takeoff begaven. Ook andere delen op de romp raakten hierbij beschadigd.

Evacuatie
De landing werd afgebroken en de passagiers werden geëvacueerd. Om brand te voorkomen, spoot de brandweer sproeischuim op het toestel. Er zijn geen mensen gewond geraakt. Na het incident werd de startbaan op Pudong Airport tijdelijk gesloten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/