IncidentenNieuwsVeiligheid

Banden Malaysia Airlines B737 scheuren bij takeoff

De banden van een B737-800 van Malaysia Airlines scheurden zondag toen het vliegtuig wilde opstijgen. Dat meldt de Chinese krant People’s Daily.

Gescheurd
Vlucht MH387, van Shanghai naar Kuala Lumpur, zou om 01.30 uur ‘s nachts (Chinese tijd) vertrekken vanaf Pudong Airport, maar werd gecanceld toen de banden van het linker landingsgestel het bij de takeoff begaven. Ook andere delen op de romp raakten hierbij beschadigd.

Evacuatie
De landing werd afgebroken en de passagiers werden geëvacueerd. Om brand te voorkomen, spoot de brandweer sproeischuim op het toestel. Er zijn geen mensen gewond geraakt. Na het incident werd de startbaan op Pudong Airport tijdelijk gesloten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button