fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

Bombardier sleept Mitsubishi voor de rechter

Vliegtuigbouwer Bombardier beschuldigt Mitsubishi ervan bedrijfsgeheimen te hebben gestolen door het in dienst nemen van ex-werknemers van Bombardier. Dat schrijft The Seattle Times.

Aanklacht
In de aanklacht staat dat Mitsubishi en AeroTEC 92 voormalig werknemers van Bombardier in dienst hebben genomen en daarmee geheimen van Bombardier hebben gestolen. Werknemers die zijn overgestapt zouden grote hoeveelheden bedrijfsgeheimen naar zichzelf hebben gemaild voordat ze weggingen om de Japanse vliegtuigbouwer te helpen met de certificering van de Mitsubishi Regional Jet.

Complex
Mitsubishi is al jaren bezig met de certificering van het toestel. Bombardier zegt in de aanklacht dat het een extreem complex en tijdrovend proces is en dat Mitsubishi daar zelf nog geen ervaring mee heeft.

Zuiniger
De MRJ moet het eerste commerciële verkeersvliegtuig worden voor Japan in meer dan vijftig jaar. Het vliegtuig moet plaats bieden aan 92 passagiers en wordt ongeveer 20 procent zuiniger dan ieder ander toestel in zijn klasse. In november 2015 werd de eerste proefvlucht gemaakt. Het bedrijf verwacht het vliegtuig in 2020 te kunnen leveren, twee jaar later dan de laatste planning. De levering is al meerdere malen uitgesteld.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button