Frequente reizigerNieuwsVeiligheid

Drie nieuwe airlines voor pre-check VS

Drie nieuwe airlines zijn de samenwerking aan gegaan met het pre-screeningsproces TSA Pre✓: Norwegian, Icelandair en Via Airlines. Laatstgenoemde vanaf 1 november, Norwegian en Icelandair zijn al gestart met de samenwerking.

Sneller
Met deze toevoeging zijn er 56 maatschappijen die meewerken aan de pre-check. Met deze securitycheck mogen vooraf geselecteerde reizigers gebruik maken van een aparte rij bij de security controle. Vloeistoffen en elektronica hoeven dan bijvoorbeeld niet apart te worden getoond en ook schoenen hoeven niet uit en de riem hoeft niet af.

Pre-check
De pre-check is beschikbaar bij vertrek vanaf een aantal Amerikaanse luchthavens naar een ander land en voor binnenlandse aansluitende vluchten na het terugkeren naar de VS. Het wordt soms willekeurig aan passagiers toegekend. Om er altijd gebruik van te maken, kunnen reizigers een Known Traveler Number aanvragen, waarvoor een antecedentenonderzoek wordt uitgevoerd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button