fbpx
InnovatieNaast het nieuwsProfessional

Norwegian installeert nieuwe weer-technologie

Naar aanleiding van succesvolle tests met een nieuwe technologie om brandstof te besparen, breidt Norwegian de samenwerking met AVTECH Sweden AB verder uit.

Weer
De nieuwe technologie, Aventus Air weather service, voorziet Norwegian van accurate wind- en temperatuurinformatie op basis van het vluchtplan. Hierop kunnen de piloten anticiperen en hun vlucht optimaliseren om brandstof te sparen en CO2-uitstoot te verminderen. Een rapport toont dat het project 22 kilo brandstof per vlucht bespaard.

Milieu
“We werken actief aan het reduceren van emissies. We hebben een van de jongste en milieuvriendelijkste vloten in de wereld, wat ons in staat stelt om de emissies met meer dan 30 procent te kunnen reduceren sinds 2008. Het is onze ambitie om door te gaan om de emissie per passagier te verlagen”, aldus Tomas Hesthammer, directeur flight operations bij Norwegian.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button