IncidentenNieuwsOpmerkelijk

Rel op Ryanair-vlucht door racistische opmerkingen |Video

Op een vlucht van Ryanair is een rel ontstaan nadat een witte man weigerde naast een zwarte vrouw te zitten. Hij noemde haar ‘ugly black bastard’ en dreigde haar naar een andere stoel te duwen als ze niet verplaatste.

Voorval
Het verhaal kwam aan het licht nadat een ooggetuige het voorval filmde en op social media plaatste. Een passagier probeerde de situatie tevergeefs te sussen. Uiteindelijk komt er een steward aan die tegen de man zegt dat hij moet kalmeren. Daarna wordt de vrouw naar een andere stoel geleid.

Aangifte
Het incident zou zich afgelopen vrijdagmiddag hebben afgespeeld op vlucht FR9015 van Barcelona naar Londen. In een reactie zegt Ryanair: “We zijn op de hoogte van deze video en hebben het voorval aangegeven bij de politie van Essex.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button