AirlinesFrequente reizigerNieuws

Ryanair ruilt bases met Laudamotion

Ryanair ruilt de basis op Düsseldorf voor Berlijn met Laudamotion. De maatschappij voegt ook nieuwe routes toe. Dat meldt Austrian Aviation.

Ruil
Ryanair zal vier B737-800’s plaatsen in de Duitse hoofdstad. Momenteel heeft Laudamotion er ook vier vliegtuigen van dit type staan. De ruil gaat in vanaf april 2019.

Berlijn
De Ierse LCC lanceert ook twee nieuwe routes vanaf Berlijn: naar Kefalonia (Griekenland) en Paphos (Cyprus). Vanaf Tegel wil Ryanair in totaal vijftien routes uitvoeren in de zomer van 2019. De CEO van Ryanair zei dat de totale capaciteit in Duitsland niet zal groeien voordat de geschillen tussen de maatschappij en de Duitse vakbonden zijn opgelost.

Düsseldorf
Laudamotion krijgt de basis op Düsseldorf. Andreas Gruber, CEO van de dochter van Ryanair, zei tegen Austrian Aviation dat hij deze basis flink wil uitbreiden. Ook op de basis in Stuttgart wil de maatschappij groeien en er liggen plannen om meer focus op Wenen te leggen. In 2019 opent Laudamotion de eerste basis in een niet-Duitstalig land: op de luchthaven Palma de Mallorca.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button