LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkVideo opmerkelijk

Truck met vliegtuig krijgt lekke band op snelweg | Video

Een vrachtwagen die de romp van een historisch vliegtuig vervoerde kwam deze maand stil te staan op de snelweg US interstate I-495 als gevolg van een lekke band.

Restaurant
Het gaat om een Lockheed Constellation L-1649A in de kleuren van Trans World Air Lines. De vrachtwagen was onderweg naar New York JFK Airport, waar het vliegtuig wordt omgebouwd tot een bar en restaurant voor het nieuwe TWA Hotel. De andere delen worden apart vervoerd.

Drugs
Het toestel is een van de 44 Starliners die ooit zijn gebouwd. Dat vertelt Tyler Morse, CEO van het bedrijf dat het TWA Hotel aan het bouwen is, aan CBS Boston. Het vloog eerst drie jaar voor TWA en daarna werd het ingezet in Alaska als bush-pilot vliegtuig. In de jaren ’70 zou het toestel dienst hebben gedaan als drugsvliegtuig in Zuid-Amerika. Er werden grote deuren ingezet om flink wat vracht aan marihuana te kunnen vervoeren.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button