fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Delta en Lufthansa willen belang in Alitalia’

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines en het Duitse Lufthansa zullen deze week gesprekken voeren over een mogelijke overname van een belang in Alitalia, zo meldt de Italiaanse krant Il Messaggero.

Deadline
De verkoop van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia komt steeds dichterbij. Eigenlijk zou deze al in april van dit jaar al verkocht worden, maar werd de deadline tot twee keer toe uitgesteld naar 15 december van dit jaar.

Regering
Zo zou de Italiaanse regering een deel van de maatschappij in handen willen houden. Dat zou door middel van een nieuw op te richten bedrijf zijn waarbij het ministerie van Economische Zaken een belang van ongeveer 15 procent heeft. Ook andere staatsondernemingen zoals de nationale spoorwegen, Ferrovie dello Stato, en de de bank Cassa Depositi e Prestiti zouden interesse hebben in deelname in het bedrijf.

Verkopen
De Italiaanse krant Il Messaggero meldt nu dat de staatsspoorwegen een deel van Alitalia wil doorverkopen aan een internationale luchtvaartmaatschappij. Naast Lufthansa en Delta zou ook easyJet interesse hebben in een aandeel van de noodlijdende Italiaanse maatschappij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button