fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

Embraer levert minder vliegtuigen in derde kwartaal

Embraer heeft in de afgelopen drie maanden in totaal minder vliegtuigen aan klanten geleverd dan in het derde kwartaal vorig jaar, zo blijkt uit de cijfers van de Braziliaanse vliegtuigbouwer.

Commerciële vliegtuigen
Het aantal commerciële vliegtuigen dat Embraer in het derde kwartaal van dit jaar aan klanten leverde komt op 15 toestellen uit. Dat zijn er 10 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit jaar bestond het aantal leveringen, in de maanden juli, augustus en september, uit 13 Embraer E175’s en 2 Embraer E190’s.

Business jets
Het aantal business jets dat van de band rolde steeg wel ten opzichte van het derde kwartaal in 2017. Toen waren dat er 20 en dit jaar zijn dat er 24. Zo werden er 17 ‘lichte’ business jets verkocht, 2 Phenom 100’s en 15 Phenom 300’s. De geleverde ‘zware’ business jets bestonden uit 2 Legacy 650’s, 3 Legacy 450’s, en 2 Legacy 500’s. Daarmee komt het totale aantal geleverde vliegtuigen, zowel commercieel als zakelijk, uit op 39 toestellen. Vorig jaar lag dat aantal op 45 vliegtuigen.

Minder
Ook in het eerste en tweede kwartaal van dit jaar leverde Embraer minder vliegtuigen dan in dezelfde periodes vorig jaar. Wel zette de Braziliaanse vliegtuigbouwer afgelopen week nog twee nieuwe business jets in de markt.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button