fbpx
NieuwsProfessional

Franse minister blij met nieuwe topman Air France-KLM

De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire is blij met de nieuwe topman van Air France-KLM. In een televisie-interview zei hij dat Benjamin Smith het tot nu toe uitstekend doet bij het bedrijf.

Geschikt
Enkele dagen geleden sloot Air France een cao met het gros van de vakbonden. Smith was betrokken bij het sluiten van de overeenkomst en wist de partijen op dezelfde weg te krijgen. Volgens de Franse minister laat hij hiermee zien dat hij geschikt is voor de functie. Ook zei hij dat dit bewijst dat alleen iemand met ervaring in de luchtvaartsector leiding kan geven aan het bedrijf.

Stakingen
Recent waren er veel stakingen bij Air France, wat het bedrijf miljoenen kostte. De voorganger van Smith, Jean-Marc Janaillac, stapte op nadat het merendeel van het personeel van Air France een loonbod weigerde in een stemming.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button