AirlinesIndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Gevallen doek voor A330-800 weer opengetrokken | Foto’s

Het doek leek voor de Airbus A330-800 leek begin dit jaar nog te vallen, maar is nu opnieuw opengetrokken door de toezegging van Kuwait Airways om acht A330-800neo’s te kopen.

Hawaiian Airlines
In mei van dit jaar trok de enige klant voor de kleinste A330-variant zich terug. Hawaiian Airlines bestelde tien Boeing 787-9’s in plaats van zes A330-800’s te kopen, daarmee leek het doek voor het toestel definitief te vallen. Vorige week kwam Kuwait Airways echter om de hoek kijken en plaatste een bestelling voor acht A330-800neo’s.

Vlucht
Ondanks dat het toestel niet populair bleek te zijn, wilde Airbus toch een eerste vlucht met het testtoestel maken om certificering te krijgen. Nu blijkt deze er te komen, afgaande op onderstaande foto waar de A330-800 met Rolls Royce Trent 7000-motoren onder de vleugels te zien is.


A330-800
Het vliegtuig heeft een maximaal opstijg gewicht van 251 ton, 9 ton meer dan de A330-200. Ook heeft de 800-variant een grotere actieradius. Het toestel kan maximaal een afstand van 15.094 kilometer overbruggen, zo’n 1200 kilometer meer dan de basis uitvoering van de A330. In de A330-800 is er ruimte voor maximaal 406 reizigers, maar in een ‘normale’ drie klassenindeling is er ruimte voor 257 passagiers.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close