fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenVliegtuigen

GOL breidt vloot en netwerk uit door grote Boeing-order

GOL Linhas Aéreas Inteligentes plaatst een bestelling van 135 vliegtuigen bij Boeing. Met deze bestelling wordt de vloot vernieuwd en, net zoals het netwerk, uitgebreid. Dat meldt de de grootste Braziliaanse maatschappij én Air France-KLM-partner GOL.

Vloot
Met de uitbreiding van een al eerdere bestelling, staan er in totaal 135 toestellen voor GOL in Boeing’s bestellingenboek. Met de nieuwe vliegtuigen wordt de vloot van GOL uitgebreid met 105 Boeing 737 MAX 8’s en met 30 Boeing 737 MAX 10’s. Als alles volgens plan verloopt zullen alle 135 vliegtuigen tegen 2028 in de GOL-vloot zijn opgenomen. In juni van dit jaar ontving GOL als eerste Braziliaanse Airline de eerste van de bestelde 737 MAX 8’s. In de toestellen van GOL kunnen 186 passagiers plaatsnemen.

Netwerk
Door de komst van de nieuwe vliegtuigen kan ook het netwerk uitgebreid worden. Dat doet GOL dan ook met nieuwe routes vanuit de Braziliaanse steden Brasília en Fortaleza naar Miami en Orlando in de Verenigde Staten. Die routes zullen met ingang van 4 november gevlogen worden.

Delta
Reizigers die vanuit Brazilië naar de twee Amerikaanse steden in de staat Florida reizen, kunnen vanuit daar overstappen op een vlucht van GOL’s partnermaatschappij Delta Air Lines. Vanuit Miami en Orlando kunnen zij doorreizen naar Atlanta, Salt Lake City, Cincinnati, New York LaGuardia, Detroit, Los Angeles, Indianapolis en Minneapolis.

KLM
Niet alleen GOL vliegt van en naar Fortaleza, ook KLM liet weten ‘na een succesvolle start‘ in het afgelopen zomerseizoen, ook in het winterseizoen naar Fortaleza te blijven vliegen. Samen met GOL is Fortaleza een hub geworden en kunnen Air France en KLM vanuit daar de Braziliaanse markt verder ontwikkelen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button