AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Meer reizigers maar lagere winst Ryanair in 1e half jaar

In het eerste halfjaar van het gebroken boekjaar heeft Ryanair meer reizigers vervoerd, maar minder winst gemaakt, zo blijkt uit de gepubliceerde halfjaarcijfers van de Ierse prijsvechter.

Winst
De Ierse maatschappij stelde eerder deze maand de winstverwachting al naar beneden bij, en uit de gepubliceerde eerste halfjaarcijfers van het gebroken boekjaar (lopende van 1 april tot en met 30 september) blijkt de lagere winstverwachting uit te komen. De winst daalde met 7 procent naar 1,20 miljard euro tegenover 1,29 miljard euro vorig jaar. De omzet steeg met 8 procent naar 4,79 miljard euro en ook het aantal vervoerde reizigers steeg met 6 procent naar 76,6 miljoen passagiers.

Reden
De reden voor de lagere winst komt volgens de maatschappij door de hoge olieprijs, een daling van 3 procent van de gemiddelde ticketprijs én de stakingen en verstoringen van afgelopen zomer. Als gevolg van de ontwikkelingen krimpt Ryanair de operaties met 1 procent in, waar de sluiting van de Ryanair-basis op Eindhoven Airport ook onder valt. Daarnaast wordt ook de basis in Bremen, in het noorden van Duitsland, gesloten. Op de Duitse basis op het vliegveld van Weeze, net over de Nederlandse grens wordt het aantal gestationeerde vliegtuigen teruggebracht van 5 naar 3 toestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button