fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL Nieuws

Nieuwe businessclass-maaltijden voor KLM Cityhopper

KLM introduceert op KLM Cityhopper-vluchten vernieuwde maaltijden voor businessclass-passagiers. Op de langste vluchten kunnen passagiers ook zelf bepalen wanneer ze de maaltijd willen nuttigen. De nieuwe maaltijdboxen passen tevens beter op de tafeltjes.

Nieuw model
Een box is een goede manier om klanten hun maaltijd uit te serveren”, zegt Angeline van der Kloet, Director cabin crew & catering. “Het tafeltje in de Embraer is smaller dan in de Fokker 70. Wij zochten naar een nieuw model voor de box. Klanten willen bijvoorbeeld ook hun telefoon neer kunnen leggen.” Het ontwerp is uitvoerig aan boord getest en passagiers bevraagd naar hun ervaringen. Die waren positief. Marcel Wanders ontwierp de box en heeft zich laten inspireren door oude wereldkaarten.

Meer keuze
Box wordt drie keer per dag aangeleverd. Van der Kloet legt uit hoe de keuze van de box tot stand is gekomen: “Het is belangrijk dat het mooie producten zijn en blijven. Zo is bijvoorbeeld niet elk type sla geschikt voor serveren aan boord. Het wordt heel snel slap.” Al het vlees en vis is voorzien van een beter leven of MSC keurmerk. Ook wordt al het afval gerecycled. Er zijn meer losse onderdelen toegevoegd aan de maaltijdbox. Zo worden granola en jam los bij de yoghurt geserveerd en dressing en nootjes apart bij salades, waardoor klanten zelf kunnen bepalen hoe zij hun maaltijd opmaken.

©KLM

Duurzame producten
Tot 12 uur ontvangen de passagiers in de maaltijdbox een ontbijt met vers fruit en ‘cold cuts’ zoals kaas en vleeswaren met een warm broodje. De rest van de dag is de box gevuld met een salade en bijgerechten zoals een appeltaartje. Met ingang van de winterdienstregeling op 28 oktober 2018 worden de nieuwe maaltijden geïntroduceerd.

Tijdkeuze
Op de zes langste KLC-vluchten (Cagliari, Helsinki, Ibiza, Porto, Split en Valencia) kunnen businessclass passagiers zelf het tijdstip bepalen waarop zij willen eten. KLC zegt hiermee tegemoet te komen aan de behoefte van klanten om meer controle en keuze te hebben. De businessclass-reiziger krijgt, naast de maaltijdbox, ook een warme tweede service: een broodje kroket of een spinazie-feta taartje. Van de 9 miljoen passagiers die Cityhopper jaarlijks vervoerd, reist 5 procent in businessclass.

Formaat
Niet alleen de inhoud en de uitstraling van de maaltijdbox zijn vernieuwd, ook het formaat is aangepast waardoor er meer ruimte is voor bijvoorbeeld een drankje. Zo past de luxe box nu nog beter op de tray table van de Embraer. Dat is een groot pluspunt aangezien KLC’s vloot volledig bestaat uit Embraers.

Wijn
Er zijn vijf wijnen aan boord waaronder één mousserende. Die laatste is een Cordorníu Calassico Cave Brut. Er zijn twee witte wijnen, een Sauvignon Blanc en een Chardonnay. De rode wijnen bestaan uit een Cabernet Sauvignon en een Famille Perrin AOC Ventoux. De Famille Perrin is welbekend uit de World Business Class.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button