Frequente reizigerKLMNieuwsNL nieuws

Nieuwe businessclass-maaltijden voor KLM Cityhopper

KLM introduceert op KLM Cityhopper-vluchten vernieuwde maaltijden voor businessclass-passagiers. Op de langste vluchten kunnen passagiers ook zelf bepalen wanneer ze de maaltijd willen nuttigen. De nieuwe maaltijdboxen passen tevens beter op de tafeltjes.

Nieuw model
Een box is een goede manier om klanten hun maaltijd uit te serveren”, zegt Angeline van der Kloet, Director cabin crew & catering. “Het tafeltje in de Embraer is smaller dan in de Fokker 70. Wij zochten naar een nieuw model voor de box. Klanten willen bijvoorbeeld ook hun telefoon neer kunnen leggen.” Het ontwerp is uitvoerig aan boord getest en passagiers bevraagd naar hun ervaringen. Die waren positief. Marcel Wanders ontwierp de box en heeft zich laten inspireren door oude wereldkaarten.

Meer keuze
Box wordt drie keer per dag aangeleverd. Van der Kloet legt uit hoe de keuze van de box tot stand is gekomen: “Het is belangrijk dat het mooie producten zijn en blijven. Zo is bijvoorbeeld niet elk type sla geschikt voor serveren aan boord. Het wordt heel snel slap.” Al het vlees en vis is voorzien van een beter leven of MSC keurmerk. Ook wordt al het afval gerecycled. Er zijn meer losse onderdelen toegevoegd aan de maaltijdbox. Zo worden granola en jam los bij de yoghurt geserveerd en dressing en nootjes apart bij salades, waardoor klanten zelf kunnen bepalen hoe zij hun maaltijd opmaken.

©KLM

Duurzame producten
Tot 12 uur ontvangen de passagiers in de maaltijdbox een ontbijt met vers fruit en ‘cold cuts’ zoals kaas en vleeswaren met een warm broodje. De rest van de dag is de box gevuld met een salade en bijgerechten zoals een appeltaartje. Met ingang van de winterdienstregeling op 28 oktober 2018 worden de nieuwe maaltijden geïntroduceerd.

Tijdkeuze
Op de zes langste KLC-vluchten (Cagliari, Helsinki, Ibiza, Porto, Split en Valencia) kunnen businessclass passagiers zelf het tijdstip bepalen waarop zij willen eten. KLC zegt hiermee tegemoet te komen aan de behoefte van klanten om meer controle en keuze te hebben. De businessclass-reiziger krijgt, naast de maaltijdbox, ook een warme tweede service: een broodje kroket of een spinazie-feta taartje. Van de 9 miljoen passagiers die Cityhopper jaarlijks vervoerd, reist 5 procent in businessclass.

Formaat
Niet alleen de inhoud en de uitstraling van de maaltijdbox zijn vernieuwd, ook het formaat is aangepast waardoor er meer ruimte is voor bijvoorbeeld een drankje. Zo past de luxe box nu nog beter op de tray table van de Embraer. Dat is een groot pluspunt aangezien KLC’s vloot volledig bestaat uit Embraers.

Wijn
Er zijn vijf wijnen aan boord waaronder één mousserende. Die laatste is een Cordorníu Calassico Cave Brut. Er zijn twee witte wijnen, een Sauvignon Blanc en een Chardonnay. De rode wijnen bestaan uit een Cabernet Sauvignon en een Famille Perrin AOC Ventoux. De Famille Perrin is welbekend uit de World Business Class.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Joeri van Ormondt

Hoofdredacteur. Joeri woonde vanaf z'n geboorte 'onder' de Zwanenburgbaan. Hij is MSc in de bedrijfskunde (Rijksuniversiteit Groningen). Joeri is mede-oprichter van Up in the Sky. Daarnaast is hij actief als logopedist.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/